Prevezava službenih klicev na zasebno številko zaposlenih

by | Nov 30, 2020 | Novice

Za čas izrednih razmer, ko je v skladu z 169. členom ZDR delavcu odrejeno delo na domu, se postavi vprašanje ali lahko delodajalec preveže telefonske klice posameznikov (npr. strank, staršev, učencev) na zasebno številko zaposlenega.

Za obdelavo zasebnih telefonskih številk zaposlenih je potrebno pridobiti njihovo privolitev. Na našem vzorcu soglasja glede telefonske številke zaposlenega zaposleni izjavi, da delodajalcu dovoli, da ga kontaktira glede nujnih sporočil, kar seveda ni enako prevezavi klicev.

Prevezava je dopustna v kolikor delodajalec odloči, da je dosegljivost določenega delavca preko telefona nujno potrebna zaradi opravljanja njegovih delovnih nalog, ob tem pa mu mora zagotoviti primerna delovna sredstva (npr. službeni telefon) ali od njega v ta namen pridobiti soglasje. Ob prenehanju izrednih okoliščin se mora telefonska številka pridobljena v ta namen prenehati uporabljati.

Celotno mnenje Informacijskega pooblaščenca je dosegljivo na povezavi: https://www.ip-rs.si/vop/?tx_jzgdprdecisions_pi1%5BshowUid%5D=1468&tx_jzgdprdecisions_pi1%5BhighlightWord%5D=prevezava