Sprememba zakonodaje glede potrdil PCT

by | Feb 1, 2022 | Novice

V veljavo je stopil Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki v 2. členu določa, da oseba izpolnjuje PCT pogoj z dokazilom o cepljenju s katerim izkazuje, da je prejela 2. odmerek cepiva – pri čemer dokazilo ne sme biti starejše od 270 dni. Veljavnost dokazila o cepljenju s poživitvenim odmerkom ni omejena (velja do preklica). Potrdilo o prebolevnosti velja 180 dni od pozitivnega PCR testa oz. začetka simptomov.

V skladu z navedenim vam svetujemo, da posodobite vaše Izjave o izpolnjevanju PCT pogoja za zaposlene- v delu Uradni zaznamek o vpogledu v dokazilo, kjer je navedeno do kdaj oseba izpolnjuje PCT pogoj. Do zdaj ste namreč imeli navedeno, da potrdila o cepljenju (brez poživitvenih odmerkov) veljajo do preklica, obdobje veljavnosti pa se je zdaj omejilo. Potrdila o cepljenju z drugim odmerkom po novem veljajo 270 dni od izdaje, potrdila o poživitvenem (tretjem) odmerku do preklica, potrdila o prebolevnosti 180 dni.

Sicer pa se ostala določila predpisov glede preverjanja PCT pogojev niso spremenila, prav tako ne praksa in stališča Informacijskega pooblaščenca, zato druge sprememba izjav o izpolnjevanju PCT pogoja  zaposlenih,  po našem mnenju niso potrebne.